Baby Kenza & Baby Selma

Baby Kenza fikk en lillesøster for 5 måneder siden , lille Baby Selma ! Bloggen har stått stille , men livet har definitivt ikke stått stille ;) Det har vært en laaaang reise fra graviditeten til fødsel og der vi er nå ! Selv om Baby Kenza visste at hun skulle få en lillesøster var det en STOR forandring i familiens liv og ikke minst i Baby Kenzas lille verden.Endelig er vi kommet der at lillesøster skal være med på alt og det er kjempegøy at Baby Kenza på 3 år har en liten lekekamerat hjemme og at det bare er hennes lillesøster. Mine 2 beste tips for at det skal bli en smooth overgang med nytt familiemedlem er  :

1) Gjør alt klart til ny baby veldig tidlig. Da blir det ikke så stort sjokk for nr 1 alle og i familien blir litt mer innstilt på at det kommer en ny baby. Selv om man tenker at man har god tid og skal være lenge gravid, så er små forandringer over tid bedre for nr 1 enn plutselig store forandringer. Sett klar ny seng , lekegrind, vippestol etc. Det er viktig å huske at det er bedre med litt og litt forandringer for barn , og selv om de er tilpasningsdyktige , så er de også ekstremt vanedyr.

FullSizeRender – Kopi.jpg

2) Når nr.2 kommer pass på at og sett av ta tid ti nr.1. Selv om det kan bli travelt og slitsomt med amming og nyfødt stell, får man mye igjen for å sette av litt tid til å gjøre noe hyggelig med nr 1. Det kan f.eks være å spise frokost med nr 1 , men nr. 2 sover.Det kan også være å ta en liten tur på butikken og la nr 2 være hjemme med pappa eller barnevakt.

Hvis du vil lese flere tips om å få flere barn og hvordan  man kan få en smooth overgang med nr 2 eller 3 kan jeg anbefale denne artikkelen:

http://www.ahaparenting.com/Ages-stages/newborns/Help-Sibling-Child-Adjust-New-Baby

XOXO

Mammaen Til Baby Kenza & Baby Selma

// Baby Kenza got  a little sister 5 months ago. It has been a long journey from pregnancy to birth and adapting to a new family member. In this article you can read about how to help siblings adjust to a new baby.

http://www.ahaparenting.com/Ages-stages/newborns/Help-Sibling-Child-Adjust-New-Baby

XOXO

Baby Kenzas Mother