Copy of Hvordan får hun det til....(How does she do it all)

 Ellen mor til Erik på  5 måneder & Olav på 3 ,5 år

Du har 2 små gutter , en mann som jobber mye utenlands , lager hjemmelagde middager , er med på sosiale happenings og inviterer ofte venner hjem på bakst og andre godsaker. Har du noen gode tips til andre mødre hvordan man skal få "det hele til å gå opp" i tillegg til å få nok søvn og ikke glemme seg selv ? Hvordan er egentlig din hverdag ? :)

Hverdagen med 2 barn er veldig travel, og det trengs mye planlegging fra min side.  Når jeg bare hadde Olav trengte jeg jo ikke stresse med levering i barnehage, smøring av matpakker og påkledning av 2 barn inkl. meg selv.  Jeg trengte heller ikke å være tilbake til en tid på ettermiddagen, og kunne suse rundt uten å tenke på henting i barnehagen og ha middagen klar til dette.  Men jeg syntes allikevel at jeg har fått gjort mer i denne barselperioden enn med første mann. Jeg har blitt mer «egen» på tiden jeg har, og prioritert det som gir meg energi og glede. Med Olav skulle jeg være med på alt mulig som baby svømming, babymassasje, babysang +++  og var redd for å ikke ha noe program nesten hver dag. Tips til andre mødre er å ikke fylle alle dagene med gjøremål, og heller velg deg ut hva som gir energi.  Det er også lurt å planlegge middag, og gjøre klart så mye som mulig før man henter i barnehagen. Jeg tenkte i starten at jeg rekker jo kutte opp grønnsaker eller koke pastaen, men oppdaget fort at det rakk jeg ikke!! Enten skulle en ha pupp, og en hadde bæsjet eller så hylte Erik og måtte bæres. Nå gjør jeg alt klart, så langt det lar seg gjøre( rekker ikke dette hver dag altså) og middagen blir mye hyggeligere for alle. Når pappa er borte eller kommer sent hjem fra jobb hender det vi er litt «gale» og har spist middag sittende på gulvet. Olav syntes det er kjempe gøy, og Erik ligger med store øye å ser på. Finn på litt rare/ gale måter å gjør litt kjedelige hverdags ting på , så kan det redde en hektisk middag eller kveldsstell.

Mine barn er nok som mange morgenfugler, og spesielt Erik er blid som en sol når noen titter inntil han om morgenen. Det er umulig å ikke bli glad når du ser denne blidfisen. Det betyr ikke at man ikke er trøtt selv, og vi har funnet en løsning som gjør at jeg får en liten time ekstra på øyet når det lar seg gjøre. Mannen min står opp i 6 tiden på morgenen og tar ta med seg Erik på badet. Da sitter Erik i vippestolen mens mannen min dusjer og steller seg. Det syntes Erik er helt topp, og våkner Olav går han også inn på badet eller ser på Ipad (den gjør god nytte på morgenen)! Det er utrolig hva en liten time gjør på morgenen før kaffemaskinen settes i gang og logistikken starter :) Kaffe er også et must for meg om morgenen..

For at mannen min og jeg skal få litt tid for oss selv startet vi tidlig med leggerutiner for Erik. Vi klarte å få han til å legge seg i 19 tiden fra han var 3 mnd., og dette har gjort at vi får noen timer alene på kvelden når barna sover. Olav legger seg også i 19- 19.30 tiden.  Jeg syntes dette er svært verdifulle timer, og vi prøver å slappe av etter at husets gjøremål er gjort. Jeg slapper godt av med en lett fordøyelig tv-serie eller en film :) Tiden går fort på kvelden, og plutselig er kl. 21-22 og jeg legger meg! Mitt beste tips er å legge seg tidlig…barna sover ofte best på for natten og sjansen for å få noen timer sammenhengende søvn er derfor større om man legger seg tidlig :)

Hvilke forventninger hadde du til å bli to barns mor og hva er annerledes ?

Da jeg skulle bli mor for 2 gang var jeg litt bekymret for om jeg ville klare å bli like glad i Erik som jeg da var i Olav. Kunne jeg liksom dele den kjærligheten på 2 barn, og hvordan var det mulig?! Mødre jeg snakket med om denne følelsen kunne bekrefte at de hadde følt det samme, men at det ikke ville bli noe problem. Da Erik ble født og denne nye gutten kom i armene mine forsto jeg at kjærligheten ville rekke mer enn nok til begge to, og bekymringen slapp taket!

Det er mange ting som er annerledes syntes jeg med å bli mor for 2. gang.  Jeg visste nå hva jeg gikk til både på godt og vondt. Jeg var mer psykisk innstilt på hvor slitsomt spesielt den første tiden var, og visste gang nr. 2 at det vil bli bedre etter hvert.  Det kommer netter med søvn, og det kommer dager hvor man får tatt en dusj alene eller sitte på do uten at to øyne stirrer på deg :)  Det er godt å vite!

ellen og erik2.jpg

Var det noen spesielle utfordringer med å få barn nr. 2 og har du noen gode tips til fremtidige mødre?

Det jeg syntes var vanskelig i starten da Erik ble født var den dårlige samvittigheten jeg gikk rundt med ovenfor Olav. Jeg følte at jeg ikke fikk vært en «ordentlig» mor for Olav, og at jeg ikke lenger fikk så mye tid med han. Erik tok jo mye tid, og skulle ammes mye. Da ble det jo automatisk mye pappa og Olav, og mamma og Erik. Men vi ble enige om at så langt det lot seg gjøre byttet vi på annenhver dag å legge Olav. Dette gjorde at Olav og jeg fikk litt tid sammen, og det syntes vi begge var koselig. Tips til mødre som skal ha barn nr. 2 er å finne tid til noen faste ting dere gjør sammen med eldstemann. Les en bok sammen, gjør kveldsstellet sammen, syng natta sang eller noe annet hyggelig.

Har du noen gode barseltids tips / ting man kan gjøre i barselperioden  ?

Jeg har med begge barna kommet i hyggelige barselgrupper og vi har avtalt en fast dag i uken hvor vi møtes. I begynnelsen er det enklere å gå på cafe eller trille tur til alle døgnets tider, men når de blir litt større krever de mer, og har ofte ulike soverutiner. Vi har da hatt kaffe/ lunsj/ boller hva som helst hjemme hos hverandre. Det syntes jeg er supert. Barna kan leke på gulvet og cafeer slipper å bli okkupert med barnevogner.

Med Erik har jeg vært litt selektiv og egoistisk og gjort litt mer ting for meg selv. Mini bootcamp har / er en aktivitet som jeg har mye glede av. Hardt å komme i gang med trening, men effektivt og sosialt.

Ellers er det utrolig mange tilbud rundt om, så mulighetene er mange :)

Hva er dine favoritt ting å gjøre sammen med familien ?

Jeg er veldig glad i helgene, og spesielt helgefrokostene hvor vi koser oss sammen rundt bordet. Tenner lys og lager egg i alle varianter. Kokt 6 min, 9 min og stekt egg :)  Trampolinen i hagen er også en moro å være sammen på alle sammen. Erik sitter gjerne i vippestolen og jubler når vi hopper!

Hva gjør du for å slappe av ?

Da slenger jeg beina på bordet gjerne foran en lett fordøyelig serie eller film. Rødvin og sjokolade unner jeg meg også i hverdagen..

Helt til slutt : har du noen gode råd får hvordan man kan bevare forholdet når man blir foreldre?

Legg listen lavt i forhold til hva man får til som par den første tiden med små barn. Ikke sammenlikn dere med andre par. Fokuser heller på hva dere får til.  Man trenger ikke alltid gå ut av huset for å gjøre noe hyggelig sammen. Lag middag noen ganger når barna har lagt seg, så kan man sitte å prate sammen i ro og fred.  Vær litt ekstra tålmodig (lettere sagt enn gjort) med hverandre og ikke diskuter hvem som har sovet minst og mest, og hvem som er mest sliten, for der stiller man ofte ganske likt  ;)

// How does she do it all

Ellen , mother of Erik ( 5 months) & Olav ( 3,5 years)


You have 2 young boys, a man who works a lot overseas, making homemade dinners, goes social happenings and often invite friends home for bakery and other goodies. Do you have any good tips to other moms how to get "it all to go up" in addition to getting enough sleep and do not forget themselves? How exactly is your life? :)

Everyday life with 2 children are very busy and it takes a lot of planning on my part.  But I thought anyway that I've gotten more done in this postnatal period than the first one. I have become more selective With the time I have, and gives priority to what gives me energy and joy. With Olav I would I participate in everything like baby swimming, baby massage, baby song +++ and was afraid of having no program almost every day. Tips to other mothers are not to fill all the days with Things to do , rather do something that gives you energy. It's also wise to plan dinner and clarify as much as possible before picking up Olav in kindergarden !! When dad is gone or coming home from work late sometimes we are a bit 'crazy' and have dined sitting on the floor. Olav thought it's really fun, and Erik is with great eye to look at. Find the little weird / crazy ways to make boring everyday things funny, so it can save a hectic afternoon or evening care.

Do you have any good advice gets how to preserve the relationship when you become parents?

Be aware that it takes time to do Things and try to make the best out of each situatio. Do not compare you with other couples. Focus instead on what you are getting into. One does not always go out of the house to do something nice together. Make dinner a few times when the kids have gone to bed, so one can sit and talk together in peace. Be a little extra patient (easier said than done) with each other and not discuss who slept the least and the most and who is most tired, for which places are often quite similar ;)

Were there any special challenges in getting children nr. 2 and do you have any good tips for future mothers?

What I thought was hard at first when Erik was born was the bad conscience I walked around with above Olav. I felt like I did not been a 'real' mother of Olav and that I no longer had as much time with him. Erik took the considerable time and should be breastfed much. Then there was the automatic much Dad and Olav, and Mom and Erik. But we agreed that as far as he could, we switched on every day to add Olav. This meant that Olav and I got a little time together and it seemed we were both cozy. Tips to mothers whose children will be no. 2 is to find time for some regular things you do together with elder man. Read a book together, make dinner together, sing nighttime song or something else Nice.Happy Go Lucky

Marianne er en aktiv og karriere bevisst dame på 32 år ,og mor til lille Elise på snart ett år.

Hver gang man møter Marianne er hun alltid så happy, sprudlende og full av energi. BabyKenza er veldig nysgjerrig på hva som driver denne herlige dama og gleder oss til å høre hennes erfaringer som førstegangsmor til lille nydelige Elise.

Vi har vært så heldige å få intervjue Marianne om hennes svangerskap og hvordan hun opplever morsrollen. Under kan du lese det fine intervjuet med denne herlige dama

Hvordan var din graviditet?

 Jeg var heldig og hadde en veldig fin graviditet. Jeg var i så fin form at jeg nesten var litt usikker på om det fortsatt var noen der inne. Jeg fikk heller ikke noe særlig mage før jeg var over halvveis i svangerskapet. Da vi var på ultralyd skulle jordmoren skravle så mye først og da husker jeg at jeg tenkte at vi kanskje burde sjekke om det var noen der inne først. Siden jeg var i såpass god form trente jeg nesten hele graviditeten, det var veldig deilig å kunne gjøre det. Mot slutten begynte det å bli litt tungt så da nøyde jeg meg med å gå turer og få frisk luft. Jeg gikk tretten dager på overtid, og magen ble ganske stor så jeg ble ganske forsynt mot slutten og det er jo litt motiverende før fødsel! Jeg klarte også å unngå å google ulike ting ved graviditet og det gjorde nok at jeg ikke bekymret meg så mye for graviditeten, det var veldig deilig! 

Var det noe du var spesielt opptatt av under graviditeten, tips til andre? 

Jeg trente med ei venninne som også var gravid under graviditeten. Det var helt supert! Vi møttes før jobb en dag i uka og trente styrke også gikk vi på yoga sammen. Helt topp å ha en avtale om å trene med noen, da blir dørstokkmila litt kortere og vi kunne skravle om babyer, forventinger og bekymringer. Jeg passet på å spise sunt, men kjente samtidig at jeg trengte mer mat en vanlig og fylte stadig på med en kanelbolle - lov å unne seg litt ekstra når man lager et lite menneske. 

Hvordan fant du energi?

 Jeg var jo stort sett i veldig fin form, men kjente jo at energinivået dalte litt etterhvert. Da synes jeg det var deilig å ligge på sofaen etter jobb og se to filmer og spise sjokolade. Så passet jeg på å ikke avtale for mye, slik at det jeg skulle ble koselig og ikke stress.

Hvordan opplever du morsrollen ?

Jeg var ganske spent på denne morsrollen. Jeg har så mange venninner som er så utrolig fine mammaer, men jeg var ganske usikker på om jeg kom til å trives med det, men det gjør jeg virkelig! Jeg synes det er veldig morsomt å følge utviklingen og bli kjent med det lille mennesket. Det er selvfølgelig en krevende og utfordrende rolle også, jeg var ikke forberedt på at man skulle bekymre seg for alt! Jeg var heller ikke forberedt på denne voldsomme forelskelsen i dette lille mennesket. Jeg hadde hørt om så mange som sa at dette tok tid, men slik var det ikke for meg, det var virkelig kjærlighet ved første blikk. 

Har morsrollen forandret deg ?

Det å bli mamma har gjort at jeg ønsker å prioritere annerledes enn jeg ønsket før. Nå er det Elise som kommer først. Jeg er fortsatt glad i jobben min og kommer til å gi 100% når jeg er der, men før kunne jeg sitte flere timer overtid med ting jeg synes var spennende eller for å gjøre en ekstra innsats, nå vil jeg heller hjem fra jobb å være sammen med Elise. Vi får håpe arbeidsgiveren min ikke leser dette ;) Jeg er fortsatt i permisjon, men har jobbet noen dager innimellom og synes det er kjedelig å komme hjem klokka 17 og så skal hun legge seg klokken 19, det synes jeg er altfor lite tid sammen med henne. 

 
Hvordan er en typisk dag i mammaperm?

Vi er stort sett ute en tur hver dag og prøver å finne på ting med andre venninner i permisjon flere ganger i uka. Vi går turer, er hjemme hos hverandre, spiser lunsj ute og trener sammen. 

Jeg synes noe av det beste med  å være i permisjon er at man kan være ute så mye hver dag! Så prøver jeg også å lage middag til Magnus kommer hjem, så vi i ukedagene kan spise sammen alle tre. 

Hva er dine yndlingsting å gjøre med Elise/familien?

Jeg er veldig glad i helger med oss tre uten noen planer, hvor vi leker, går tur, spiser, ler og koser oss sammen hele dagen

Hva gjør du for å slappe av?

Da legger jeg meg på sofaen, leser en bok eller ser på film eller serie. Gjerne med litt vin eller godis. Jeg synes også det er veldig deilig å ha venninnekvelder hvor vi bare spiser sammen og skravler. 

Har du noen gode tips for å bevare forholdet?

Vi har jo ikke vært foreldre så lenge, så vet ikke om jeg har så mange gode tips, men jeg tror ikke man trenger å legge lista så høyt. Lag kaffe til hverandre, kjøp et blad eller en sjokolade til kjæresten din om du er på butikken. Så tror jeg det er viktig å prate sammen om det man har på hjertet om den nye situasjonen. Jeg har også litt tro på at det er lurt å holde en avtale med kjæresten om pizza og film og ikke avlyse det for noe annet bestandig. En avtale om å slappe av med kjæresten er også en avtale. 

 Hva er dine yndlingssteder å gå på tur: 

 Forgnerparken, Ullevålsseter, Bogstad gård, Bygdøy og en liten herlig cafe på Lilleaker som heter Schlägergaarden. 

Hva har du i Mammabagen?

 Mat til Elise og mat til meg! Viktig å ha med ekstra mat til mamman også når man er ute på tur! Og det vanlige, stelleting og leker. 

Hva kan jeg ikke leve uten?

Hårstrikk! Jeg tror ikke jeg har hatt håret løst siden Elise ble født! 

Hva er dine beste tips til nybakte mødre ?

Det beste tipset jeg kan komme med til nybakte mødre er det beste tipset jeg fikk av ei venninne selv: sov når babyen sover! Helt til Elise var 6 mnd sov jeg på dagen når hun sov. Det tror jeg at jeg har hatt mye igjen for, så hvis man har mulighet og klarer det, rett ned på sofaen så fort babyen sover. Jeg tror også det er godt å få seg litt frisk luft! Har man vært hjemme med babyen en hel dag, ta deg en runde rundt kvartalet på kvelden for deg selv, trenger ikke være mer enn fem minutter, men jeg tror det gjør godt !Til sist har jeg lyst til å legge til at jeg tror alle har det best om man gjør det som fungerer for seg, ikke hør på hva alle andre gjør, synes eller mener du bør gjøre. ;) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan får hun det til....(How does she do it all) !

Ellen mor til Erik på  5 måneder & Olav på 3 ,5 år

Du har 2 små gutter , en mann som jobber mye utenlands , lager hjemmelagde middager , er med på sosiale happenings og inviterer ofte venner hjem på bakst og andre godsaker. Har du noen gode tips til andre mødre hvordan man skal få "det hele til å gå opp" i tillegg til å få nok søvn og ikke glemme seg selv ? Hvordan er egentlig din hverdag ? :)

Hverdagen med 2 barn er veldig travel, og det trengs mye planlegging fra min side.  Når jeg bare hadde Olav trengte jeg jo ikke stresse med levering i barnehage, smøring av matpakker og påkledning av 2 barn inkl. meg selv.  Jeg trengte heller ikke å være tilbake til en tid på ettermiddagen, og kunne suse rundt uten å tenke på henting i barnehagen og ha middagen klar til dette.  Men jeg syntes allikevel at jeg har fått gjort mer i denne barselperioden enn med første mann. Jeg har blitt mer «egen» på tiden jeg har, og prioritert det som gir meg energi og glede. Med Olav skulle jeg være med på alt mulig som baby svømming, babymassasje, babysang +++  og var redd for å ikke ha noe program nesten hver dag. Tips til andre mødre er å ikke fylle alle dagene med gjøremål, og heller velg deg ut hva som gir energi.  Det er også lurt å planlegge middag, og gjøre klart så mye som mulig før man henter i barnehagen. Jeg tenkte i starten at jeg rekker jo kutte opp grønnsaker eller koke pastaen, men oppdaget fort at det rakk jeg ikke!! Enten skulle en ha pupp, og en hadde bæsjet eller så hylte Erik og måtte bæres. Nå gjør jeg alt klart, så langt det lar seg gjøre( rekker ikke dette hver dag altså) og middagen blir mye hyggeligere for alle. Når pappa er borte eller kommer sent hjem fra jobb hender det vi er litt «gale» og har spist middag sittende på gulvet. Olav syntes det er kjempe gøy, og Erik ligger med store øye å ser på. Finn på litt rare/ gale måter å gjør litt kjedelige hverdags ting på , så kan det redde en hektisk middag eller kveldsstell.

Mine barn er nok som mange morgenfugler, og spesielt Erik er blid som en sol når noen titter inntil han om morgenen. Det er umulig å ikke bli glad når du ser denne blidfisen. Det betyr ikke at man ikke er trøtt selv, og vi har funnet en løsning som gjør at jeg får en liten time ekstra på øyet når det lar seg gjøre. Mannen min står opp i 6 tiden på morgenen og tar ta med seg Erik på badet. Da sitter Erik i vippestolen mens mannen min dusjer og steller seg. Det syntes Erik er helt topp, og våkner Olav går han også inn på badet eller ser på Ipad (den gjør god nytte på morgenen)! Det er utrolig hva en liten time gjør på morgenen før kaffemaskinen settes i gang og logistikken starter :) Kaffe er også et must for meg om morgenen..

For at mannen min og jeg skal få litt tid for oss selv startet vi tidlig med leggerutiner for Erik. Vi klarte å få han til å legge seg i 19 tiden fra han var 3 mnd., og dette har gjort at vi får noen timer alene på kvelden når barna sover. Olav legger seg også i 19- 19.30 tiden.  Jeg syntes dette er svært verdifulle timer, og vi prøver å slappe av etter at husets gjøremål er gjort. Jeg slapper godt av med en lett fordøyelig tv-serie eller en film :) Tiden går fort på kvelden, og plutselig er kl. 21-22 og jeg legger meg! Mitt beste tips er å legge seg tidlig…barna sover ofte best på for natten og sjansen for å få noen timer sammenhengende søvn er derfor større om man legger seg tidlig :)

Hvilke forventninger hadde du til å bli to barns mor og hva er annerledes ?

Da jeg skulle bli mor for 2 gang var jeg litt bekymret for om jeg ville klare å bli like glad i Erik som jeg da var i Olav. Kunne jeg liksom dele den kjærligheten på 2 barn, og hvordan var det mulig?! Mødre jeg snakket med om denne følelsen kunne bekrefte at de hadde følt det samme, men at det ikke ville bli noe problem. Da Erik ble født og denne nye gutten kom i armene mine forsto jeg at kjærligheten ville rekke mer enn nok til begge to, og bekymringen slapp taket!

Det er mange ting som er annerledes syntes jeg med å bli mor for 2. gang.  Jeg visste nå hva jeg gikk til både på godt og vondt. Jeg var mer psykisk innstilt på hvor slitsomt spesielt den første tiden var, og visste gang nr. 2 at det vil bli bedre etter hvert.  Det kommer netter med søvn, og det kommer dager hvor man får tatt en dusj alene eller sitte på do uten at to øyne stirrer på deg :)  Det er godt å vite!

Var det noen spesielle utfordringer med å få barn nr. 2 og har du noen gode tips til fremtidige mødre?

Det jeg syntes var vanskelig i starten da Erik ble født var den dårlige samvittigheten jeg gikk rundt med ovenfor Olav. Jeg følte at jeg ikke fikk vært en «ordentlig» mor for Olav, og at jeg ikke lenger fikk så mye tid med han. Erik tok jo mye tid, og skulle ammes mye. Da ble det jo automatisk mye pappa og Olav, og mamma og Erik. Men vi ble enige om at så langt det lot seg gjøre byttet vi på annenhver dag å legge Olav. Dette gjorde at Olav og jeg fikk litt tid sammen, og det syntes vi begge var koselig. Tips til mødre som skal ha barn nr. 2 er å finne tid til noen faste ting dere gjør sammen med eldstemann. Les en bok sammen, gjør kveldsstellet sammen, syng natta sang eller noe annet hyggelig.

Har du noen gode barseltids tips / ting man kan gjøre i barselperioden?

Jeg har med begge barna kommet i hyggelige barselgrupper og vi har avtalt en fast dag i uken hvor vi møtes. I begynnelsen er det enklere å gå på cafe eller trille tur til alle døgnets tider, men når de blir litt større krever de mer, og har ofte ulike soverutiner. Vi har da hatt kaffe/ lunsj/ boller hva som helst hjemme hos hverandre. Det syntes jeg er supert. Barna kan leke på gulvet og cafeer slipper å bli okkupert med barnevogner.

Med Erik har jeg vært litt selektiv og egoistisk og gjort litt mer ting for meg selv. Mini bootcamp har / er en aktivitet som jeg har mye glede av. Hardt å komme i gang med trening, men effektivt og sosialt.

Ellers er det utrolig mange tilbud rundt om, så mulighetene er mange :)

Hva er dine favoritt ting å gjøre sammen med familien ?

Jeg er veldig glad i helgene, og spesielt helgefrokostene hvor vi koser oss sammen rundt bordet. Tenner lys og lager egg i alle varianter. Kokt 6 min, 9 min og stekt egg :)  Trampolinen i hagen er også en moro å være sammen på alle sammen. Erik sitter gjerne i vippestolen og jubler når vi hopper!

Hva gjør du for å slappe av ?

Da slenger jeg beina på bordet gjerne foran en lett fordøyelig serie eller film. Rødvin og sjokolade unner jeg meg også i hverdagen..

Helt til slutt : har du noen gode råd får hvordan man kan bevare forholdet når man blir foreldre?

Legg listen lavt i forhold til hva man får til som par den første tiden med små barn. Ikke sammenlikn dere med andre par. Fokuser heller på hva dere får til.  Man trenger ikke alltid gå ut av huset for å gjøre noe hyggelig sammen. Lag middag noen ganger når barna har lagt seg, så kan man sitte å prate sammen i ro og fred.  Vær litt ekstra tålmodig (lettere sagt enn gjort) med hverandre og ikke diskuter hvem som har sovet minst og mest, og hvem som er mest sliten, for der stiller man ofte ganske likt;)

// How does she do it all

Ellen , mother of Erik ( 5 months) & Olav ( 3,5 years)


You have 2 young boys, a man who works a lot overseas, making homemade dinners, goes social happenings and often invite friends home for bakery and other goodies. Do you have any good tips to other moms how to get "it all to go up" in addition to getting enough sleep and do not forget themselves? How exactly is your life? :)

Everyday life with 2 children are very busy and it takes a lot of planning on my part.  But I thought anyway that I've gotten more done in this postnatal period than the first one. I have become more selective With the time I have, and gives priority to what gives me energy and joy. With Olav I would I participate in everything like baby swimming, baby massage, baby song +++ and was afraid of having no program almost every day. Tips to other mothers are not to fill all the days with Things to do , rather do something that gives you energy. It's also wise to plan dinner and clarify as much as possible before picking up Olav in kindergarden !! When dad is gone or coming home from work late sometimes we are a bit 'crazy' and have dined sitting on the floor. Olav thought it's really fun, and Erik is with great eye to look at. Find the little weird / crazy ways to make boring everyday things funny, so it can save a hectic afternoon or evening care.

Do you have any good advice gets how to preserve the relationship when you become parents?

Be aware that it takes time to do Things and try to make the best out of each situatio. Do not compare you with other couples. Focus instead on what you are getting into. One does not always go out of the house to do something nice together. Make dinner a few times when the kids have gone to bed, so one can sit and talk together in peace. Be a little extra patient (easier said than done) with each other and not discuss who slept the least and the most and who is most tired, for which places are often quite similar ;)

Were there any special challenges in getting children nr. 2 and do you have any good tips for future mothers?

What I thought was hard at first when Erik was born was the bad conscience I walked around with above Olav. I felt like I did not been a 'real' mother of Olav and that I no longer had as much time with him. Erik took the considerable time and should be breastfed much. Then there was the automatic much Dad and Olav, and Mom and Erik. But we agreed that as far as he could, we switched on every day to add Olav. This meant that Olav and I got a little time together and it seemed we were both cozy. Tips to mothers whose children will be no. 2 is to find time for some regular things you do together with elder man. Read a book together, make dinner together, sing nighttime song or something else Nice.

What on earth is wellness?

Etter en herlig søndag med familien tilbrakt med lang frokost og en tur ut til Folkemuseet på Bygdøy ( Som forøvrig er den perfekte søndags aktivitiet- super koselig for små og store !) kom jeg over en veldig interessant og aktuell video på engelske vogue sine sider - verdt å få med seg ! Videon som er spilt inn i LA , omhandler "wellness" og alle mulige måter å oppnå dette på. Kanskje man plukker opp noen gode tips eller bare finner sin egen vei å oppnå mest mulig wellness og overskudd i vårt hektiske samfunn! Ha en nydelig søndag og enjøy the video ! :)

http://www.vogue.co.uk/video/what-on-earth-is-wellness-full-series

XOXO mammaen til Baby Kenza

// After a wonderful sunday with my family , I came across an interesting video about wellness on british Vogue, check it out !

                         http://www.vogue.co.uk/video/what-on-earth-is-wellness-full-series

XOXO Baby Kenzas mother 

 

 

Baby Kenza & Baby Selma

Baby Kenza fikk en lillesøster for 5 måneder siden , lille Baby Selma ! Bloggen har stått stille , men livet har definitivt ikke stått stille ;) Det har vært en laaaang reise fra graviditeten til fødsel og der vi er nå ! Selv om Baby Kenza visste at hun skulle få en lillesøster var det en STOR forandring i familiens liv og ikke minst i Baby Kenzas lille verden.Endelig er vi kommet der at lillesøster skal være med på alt og det er kjempegøy at Baby Kenza på 3 år har en liten lekekamerat hjemme og at det bare er hennes lillesøster. Mine 2 beste tips for at det skal bli en smooth overgang med nytt familiemedlem er  :

1) Gjør alt klart til ny baby veldig tidlig. Da blir det ikke så stort sjokk for nr 1 alle og i familien blir litt mer innstilt på at det kommer en ny baby. Selv om man tenker at man har god tid og skal være lenge gravid, så er små forandringer over tid bedre for nr 1 enn plutselig store forandringer. Sett klar ny seng , lekegrind, vippestol etc. Det er viktig å huske at det er bedre med litt og litt forandringer for barn , og selv om de er tilpasningsdyktige , så er de også ekstremt vanedyr.

FullSizeRender – Kopi.jpg

2) Når nr.2 kommer pass på at og sett av ta tid ti nr.1. Selv om det kan bli travelt og slitsomt med amming og nyfødt stell, får man mye igjen for å sette av litt tid til å gjøre noe hyggelig med nr 1. Det kan f.eks være å spise frokost med nr 1 , men nr. 2 sover.Det kan også være å ta en liten tur på butikken og la nr 2 være hjemme med pappa eller barnevakt.

Hvis du vil lese flere tips om å få flere barn og hvordan  man kan få en smooth overgang med nr 2 eller 3 kan jeg anbefale denne artikkelen:

http://www.ahaparenting.com/Ages-stages/newborns/Help-Sibling-Child-Adjust-New-Baby

XOXO

Mammaen Til Baby Kenza & Baby Selma

// Baby Kenza got  a little sister 5 months ago. It has been a long journey from pregnancy to birth and adapting to a new family member. In this article you can read about how to help siblings adjust to a new baby.

http://www.ahaparenting.com/Ages-stages/newborns/Help-Sibling-Child-Adjust-New-Baby

XOXO

Baby Kenzas Mother

 

 

Amme Stilen! // What to wear when breastfeeding !:)

Når man har en baby går det mye tid til amming, det er ikke alltid så lett å finne noe som er praktisk og fint når man må slenge ut puppen her og der ;) Nedenunder har vi samlet noen plagg som vi syntes er trendy og praktiske å amme i. Hvis det blir kjølig kan man alltids også slenge på seg Baby Kenza ponchoen i kasjmir, som er både varm , kul og praktisk å amme i. God Ammestil ;) !!

//Below we have posted some garments that are cool and easy to apply when breastfeeding. Baby Kenzas own poncho in 100 % cashmere are also very cool and practic when breastfeeding. GOOD LUCK ! ;)

Beautiful Kathrine in Baby Kenza poncho, now on sale 1149 ,- NOK

Beautiful Kathrine in Baby Kenza poncho, now on sale 1149 ,- NOK

Classic white shirt With and without sleeve, NOK 243,- & 268,- Find it at:  www.asos.com

Classic white shirt With and without sleeve, NOK 243,- & 268,- Find it at: www.asos.com

Jeans dress, easy to botton and unbotton , NOK 427 - Find it at  www.asos.com

Jeans dress, easy to botton and unbotton , NOK 427 - Find it at www.asos.com

Top from Ganni, easy to pull down. NOK 499,- FInd it at  www.ganni.com

Top from Ganni, easy to pull down. NOK 499,- FInd it at www.ganni.com

KImono, NOK 299 ,- Find it at  www.hm.com

KImono, NOK 299 ,- Find it at www.hm.com

Or simply use Baby Kenza blanket! :)

Baby Kenza goes Condé Nast Traveller :)!!

WOOP WOOP We are so Proud and happy :) !!

WOOP WOOP We are so Proud and happy :) !!

Condé Nast Traveler is a luxury and lifestyle travel magazine published by Condé Nast. Baby Kenza are so proud and happy to be featured in the March issue in this lovely Magazine on the page called " Don*t leave home With out " !! We would recommend you to buy or digitally download this lovely Magazine as it contains amazing picutres , interior , colours and fabolous  travel articles.    Take a look below at some different pages from the March Issue :)  !!

Morocco - Baby Kenzas origin :) Kenza means treasure in arabic !

Morocco - Baby Kenzas origin :) Kenza means treasure in arabic !

CAPRIIIIII!! A favourite Island of many !

CAPRIIIIII!! A favourite Island of many !

Lovely Interior :)

Lovely Interior :)

So many fresh colours !!

So many fresh colours !!

Have you planned the NEXT vacation YET ? :)

Have you planned the NEXT vacation YET ? :)

 

 

 

 

 

 

IT IS NOT ONLY FINE FEATHERS THAT MAKES FINE BIRDS !

Picture is borrowed from :   http://ladybirdnest.blogspot.no/

Picture is borrowed from :  http://ladybirdnest.blogspot.no/

Check out this fantastic Norwegian blog that we simply love - "Ladybirds Nest" :)!

http://ladybirdnest.blogspot.no/

Also check out here review for Baby Kenza:

Picture is borrowed from :   http://ladybirdnest.blogspot.no/

Picture is borrowed from :  http://ladybirdnest.blogspot.no/

Feel like a superhero with poncho !

The poncho trend continues in 2016 , it is getting warmer all over Europe and the poncho is a perfect replacement for coat or jacket. The poncho can also be used inside more as a sweater over leather pants or jeans. To get you prepared to feel like a superhero we are giving you 30 % off on all the ponhos in our webshop for one week. !! Remember to order in fast :)!

Charlotte.jpg


Kenza at MagMaLou :)

Kenza has arrived at MagMaLou på Frogner ! MagMaLou er en konseptbutikk på Frogner med en herlig blanding av kule merker, smykker og sin egen make-up salong - de har til og med sin egen kleskolleksjon , byMAGMALOU. Kjolene til byMAGMALOU er helt fantastiske og de er veldig kjent for sine supercoole jumpsuits. Kenza Oslo er super stolt av å være på deres butikk og butikken er definitivt verdt et besøk med tanke på alle de fine varene og den supre servicen! MagMaLou holder til i Skovveien 8 på Frogner, rett ved siden av kaffebrenneriet og L'Occitane.

 

Innehaver og designer Marthe K. Valeberg har dessuten en kjempefin blogg , hvor hun skriver om mote , sin egen grunder tilværelse og ikke minst deler alle slags opplevelser om det å være mamma. En kjempetøff dame med en åpen og ærlig blogg, som er veldig inspirerende. Sjekk ut: http://magmaloumarthe.blogg.no/

 

På MagMaLou finner du nå Kenza Oslo sine babytepper og ponchoer i 100 % kasjmir. Som nevnt tidligere i innlegger anbefaler vi alle å dra innom denne fantastiske butikken med merker som blant annet Gestuz, Arnie Says, Ganni , Maria Black og ikke minst deres egen kolleksjon byMAGMALOU :)Hvordan får hun det til....(How does she do it all)

 Ellen mor til Erik på  5 måneder & Olav på 3 ,5 år

Du har 2 små gutter , en mann som jobber mye utenlands , lager hjemmelagde middager , er med på sosiale happenings og inviterer ofte venner hjem på bakst og andre godsaker. Har du noen gode tips til andre mødre hvordan man skal få "det hele til å gå opp" i tillegg til å få nok søvn og ikke glemme seg selv ? Hvordan er egentlig din hverdag ? :)

Hverdagen med 2 barn er veldig travel, og det trengs mye planlegging fra min side.  Når jeg bare hadde Olav trengte jeg jo ikke stresse med levering i barnehage, smøring av matpakker og påkledning av 2 barn inkl. meg selv.  Jeg trengte heller ikke å være tilbake til en tid på ettermiddagen, og kunne suse rundt uten å tenke på henting i barnehagen og ha middagen klar til dette.  Men jeg syntes allikevel at jeg har fått gjort mer i denne barselperioden enn med første mann. Jeg har blitt mer «egen» på tiden jeg har, og prioritert det som gir meg energi og glede. Med Olav skulle jeg være med på alt mulig som baby svømming, babymassasje, babysang +++  og var redd for å ikke ha noe program nesten hver dag. Tips til andre mødre er å ikke fylle alle dagene med gjøremål, og heller velg deg ut hva som gir energi.  Det er også lurt å planlegge middag, og gjøre klart så mye som mulig før man henter i barnehagen. Jeg tenkte i starten at jeg rekker jo kutte opp grønnsaker eller koke pastaen, men oppdaget fort at det rakk jeg ikke!! Enten skulle en ha pupp, og en hadde bæsjet eller så hylte Erik og måtte bæres. Nå gjør jeg alt klart, så langt det lar seg gjøre( rekker ikke dette hver dag altså) og middagen blir mye hyggeligere for alle. Når pappa er borte eller kommer sent hjem fra jobb hender det vi er litt «gale» og har spist middag sittende på gulvet. Olav syntes det er kjempe gøy, og Erik ligger med store øye å ser på. Finn på litt rare/ gale måter å gjør litt kjedelige hverdags ting på , så kan det redde en hektisk middag eller kveldsstell.

Mine barn er nok som mange morgenfugler, og spesielt Erik er blid som en sol når noen titter inntil han om morgenen. Det er umulig å ikke bli glad når du ser denne blidfisen. Det betyr ikke at man ikke er trøtt selv, og vi har funnet en løsning som gjør at jeg får en liten time ekstra på øyet når det lar seg gjøre. Mannen min står opp i 6 tiden på morgenen og tar ta med seg Erik på badet. Da sitter Erik i vippestolen mens mannen min dusjer og steller seg. Det syntes Erik er helt topp, og våkner Olav går han også inn på badet eller ser på Ipad (den gjør god nytte på morgenen)! Det er utrolig hva en liten time gjør på morgenen før kaffemaskinen settes i gang og logistikken starter :) Kaffe er også et must for meg om morgenen..

For at mannen min og jeg skal få litt tid for oss selv startet vi tidlig med leggerutiner for Erik. Vi klarte å få han til å legge seg i 19 tiden fra han var 3 mnd., og dette har gjort at vi får noen timer alene på kvelden når barna sover. Olav legger seg også i 19- 19.30 tiden.  Jeg syntes dette er svært verdifulle timer, og vi prøver å slappe av etter at husets gjøremål er gjort. Jeg slapper godt av med en lett fordøyelig tv-serie eller en film :) Tiden går fort på kvelden, og plutselig er kl. 21-22 og jeg legger meg! Mitt beste tips er å legge seg tidlig…barna sover ofte best på for natten og sjansen for å få noen timer sammenhengende søvn er derfor større om man legger seg tidlig :)

Hvilke forventninger hadde du til å bli to barns mor og hva er annerledes ?

Da jeg skulle bli mor for 2 gang var jeg litt bekymret for om jeg ville klare å bli like glad i Erik som jeg da var i Olav. Kunne jeg liksom dele den kjærligheten på 2 barn, og hvordan var det mulig?! Mødre jeg snakket med om denne følelsen kunne bekrefte at de hadde følt det samme, men at det ikke ville bli noe problem. Da Erik ble født og denne nye gutten kom i armene mine forsto jeg at kjærligheten ville rekke mer enn nok til begge to, og bekymringen slapp taket!

Det er mange ting som er annerledes syntes jeg med å bli mor for 2. gang.  Jeg visste nå hva jeg gikk til både på godt og vondt. Jeg var mer psykisk innstilt på hvor slitsomt spesielt den første tiden var, og visste gang nr. 2 at det vil bli bedre etter hvert.  Det kommer netter med søvn, og det kommer dager hvor man får tatt en dusj alene eller sitte på do uten at to øyne stirrer på deg :)  Det er godt å vite!

ellen og erik2.jpg

Var det noen spesielle utfordringer med å få barn nr. 2 og har du noen gode tips til fremtidige mødre?

Det jeg syntes var vanskelig i starten da Erik ble født var den dårlige samvittigheten jeg gikk rundt med ovenfor Olav. Jeg følte at jeg ikke fikk vært en «ordentlig» mor for Olav, og at jeg ikke lenger fikk så mye tid med han. Erik tok jo mye tid, og skulle ammes mye. Da ble det jo automatisk mye pappa og Olav, og mamma og Erik. Men vi ble enige om at så langt det lot seg gjøre byttet vi på annenhver dag å legge Olav. Dette gjorde at Olav og jeg fikk litt tid sammen, og det syntes vi begge var koselig. Tips til mødre som skal ha barn nr. 2 er å finne tid til noen faste ting dere gjør sammen med eldstemann. Les en bok sammen, gjør kveldsstellet sammen, syng natta sang eller noe annet hyggelig.

Har du noen gode barseltids tips / ting man kan gjøre i barselperioden  ?

Jeg har med begge barna kommet i hyggelige barselgrupper og vi har avtalt en fast dag i uken hvor vi møtes. I begynnelsen er det enklere å gå på cafe eller trille tur til alle døgnets tider, men når de blir litt større krever de mer, og har ofte ulike soverutiner. Vi har da hatt kaffe/ lunsj/ boller hva som helst hjemme hos hverandre. Det syntes jeg er supert. Barna kan leke på gulvet og cafeer slipper å bli okkupert med barnevogner.

Med Erik har jeg vært litt selektiv og egoistisk og gjort litt mer ting for meg selv. Mini bootcamp har / er en aktivitet som jeg har mye glede av. Hardt å komme i gang med trening, men effektivt og sosialt.

Ellers er det utrolig mange tilbud rundt om, så mulighetene er mange :)

Hva er dine favoritt ting å gjøre sammen med familien ?

Jeg er veldig glad i helgene, og spesielt helgefrokostene hvor vi koser oss sammen rundt bordet. Tenner lys og lager egg i alle varianter. Kokt 6 min, 9 min og stekt egg :)  Trampolinen i hagen er også en moro å være sammen på alle sammen. Erik sitter gjerne i vippestolen og jubler når vi hopper!

Hva gjør du for å slappe av ?

Da slenger jeg beina på bordet gjerne foran en lett fordøyelig serie eller film. Rødvin og sjokolade unner jeg meg også i hverdagen..

Helt til slutt : har du noen gode råd får hvordan man kan bevare forholdet når man blir foreldre?

Legg listen lavt i forhold til hva man får til som par den første tiden med små barn. Ikke sammenlikn dere med andre par. Fokuser heller på hva dere får til.  Man trenger ikke alltid gå ut av huset for å gjøre noe hyggelig sammen. Lag middag noen ganger når barna har lagt seg, så kan man sitte å prate sammen i ro og fred.  Vær litt ekstra tålmodig (lettere sagt enn gjort) med hverandre og ikke diskuter hvem som har sovet minst og mest, og hvem som er mest sliten, for der stiller man ofte ganske likt  ;)

// How does she do it all

Ellen , mother of Erik ( 5 months) & Olav ( 3,5 years)


You have 2 young boys, a man who works a lot overseas, making homemade dinners, goes social happenings and often invite friends home for bakery and other goodies. Do you have any good tips to other moms how to get "it all to go up" in addition to getting enough sleep and do not forget themselves? How exactly is your life? :)

Everyday life with 2 children are very busy and it takes a lot of planning on my part.  But I thought anyway that I've gotten more done in this postnatal period than the first one. I have become more selective With the time I have, and gives priority to what gives me energy and joy. With Olav I would I participate in everything like baby swimming, baby massage, baby song +++ and was afraid of having no program almost every day. Tips to other mothers are not to fill all the days with Things to do , rather do something that gives you energy. It's also wise to plan dinner and clarify as much as possible before picking up Olav in kindergarden !! When dad is gone or coming home from work late sometimes we are a bit 'crazy' and have dined sitting on the floor. Olav thought it's really fun, and Erik is with great eye to look at. Find the little weird / crazy ways to make boring everyday things funny, so it can save a hectic afternoon or evening care.

Do you have any good advice gets how to preserve the relationship when you become parents?

Be aware that it takes time to do Things and try to make the best out of each situatio. Do not compare you with other couples. Focus instead on what you are getting into. One does not always go out of the house to do something nice together. Make dinner a few times when the kids have gone to bed, so one can sit and talk together in peace. Be a little extra patient (easier said than done) with each other and not discuss who slept the least and the most and who is most tired, for which places are often quite similar ;)

Were there any special challenges in getting children nr. 2 and do you have any good tips for future mothers?

What I thought was hard at first when Erik was born was the bad conscience I walked around with above Olav. I felt like I did not been a 'real' mother of Olav and that I no longer had as much time with him. Erik took the considerable time and should be breastfed much. Then there was the automatic much Dad and Olav, and Mom and Erik. But we agreed that as far as he could, we switched on every day to add Olav. This meant that Olav and I got a little time together and it seemed we were both cozy. Tips to mothers whose children will be no. 2 is to find time for some regular things you do together with elder man. Read a book together, make dinner together, sing nighttime song or something else Nice.Behind the scenes !

For en uke siden hadde vi en liten photoshoot for Kenza. Vi hadde klart for oss i hodet at bildene skulle bli sånn og sånn, og vi hadde laget masse forslag og forskjellige ideer. MEN ting blir ikke akkurat slik man planlegger på en photo shoot, som alt annet i livet egentlig. Det ble allikevel masse tilfeldige, herlige bilder med skjønne barn. Ta en titt under !

//

A week ago we had a small photoshoot for Kenza. We had pictured out in our heads how the photos should turn out, we had made lots of suggestions and thought out different ideas. BUT things do not turn out exactly as planned for a photoshoot, like everything else in life really. We still plenty got of random, delightful photos with beautiful children. Take a look below!